Login to your account

Username *
Password *
Remember Me

Create an account

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Name *
Username *
Password *
Verify password *
Email *
Verify email *
Captcha *
Reload Captcha

АКО БЕБЕТО СЕ БАВИ

By  Юни 23, 2016

Много е изписано в нета какво трябва да направите, ако бебето се забави. Нека да се включа и аз с моя горчив опит по въпроса.

Ако сте спрели да се пазите, правите редовно секс и преди да заспите си представяте как ще изглежда бъдещото ви бебе и ако то все още се бави задължително трябва да направите три основни изследвания: хламидий – по 15 лв. на човек, във всяка една лаборатория. Или ги има и тогава се лекувате и двамата с антибиотици, или ги няма и продължавате към второто изследване: спермограма. Нея също може да направите във всяка една лаборатория – или е добра или не. Преди да направите спермограмата мъжа трябва да спази няколко много тежки правила: да не пие алкохол, да не пуши и да се въздържате от секс от 3 до 5 дни преди да направи изследването. Ако е добра – чудесно, ако не е … се започва с хранителни добавки, витамини, може и до операция да се стигне. Третото изследване е за проходимост на тръбите при жената – ако е лекувала хламидий почти сигурно е, че не са добре… то може да не са добре и при ред други знайни и незнайни причини … Ако тръбите са проходими – чудесно, ако не са … съвет от мен: хич не се колебайте и ги махнете. Всичко, което ще направите в последствие, даже нормално забременяване носи голяма вероятност от извън маточна бременност, което може да си го спестите.

Ако мъжа в двойката откаже да пие добавките – хич не го насилвайте. Част от тях са с вит.А, дали заради него или заради други отклонения не знам, но вероятността мъжа ви да развие диабет /независимо кой от двата типа/ е много голяма. Това вероятно няма да ви го кажа лекарите, но може да поровите из сайтовете и форумите и да се свържете с хора минали по този път. Аз ви казвам, че от три случая, които следях двама от мъжете се разболяха. Може и да е съвпадение. Не знам. Но мислете разумно.

После … не знам какво ще ви се случи в медицинско отношение. Дано да попаднете на добър лекар и добра клиника. Всички останали изслeдвания ще ви ги обяснят там.

Моите съвети са няколко:

  1. Не спирайте да четете форуми, статии и постове от знайни и незнайни автори. И не спирайте да говорите с лекаря си за това, което сте прочели. Участвайте активно в процеса – забременяването не е само отговорност на лекаря ви и на екипа, който се грижи за вас, а лична ваша отговорност. Лекарят ви, с целия си стремеж за успех, пропуска разни неща, които после рефлектират върху вашите нерви и вашия джоб.
  2. Това с джоба е основно и трябва още в началото да се преборите с факта, че плащате за химери и хазартни игри… Разбира се, много от вас ще успеят и даже някои от първия път, но това не означава, че не трябва да сте готови да се раздели с маса пари за начинанието. Дори да правите опити по ФОНДА - http://www.car-bg.org/, съберете поне 3 000 лв. и то за лекаря ви. За пътуване си предвидете допълнителни пари.
  3. Няма да ви говоря за болезнени процедури. Свиква се. И се забравя. Искам да ви дам съвет през целия процес и особено, ако не забременеете след първата процедура да говорите с психолог. И двамата. Задължително. Някои от клиниките предлагат, други – не. Задължително разговаряйте с психолог. Тези пари няма да са загубени. Повярвайте ми. Колкото и да смятате, че сте силни, или че сте устойчива двойка, която може да се справи с всичко, това не е така.
  4. И последно, за да не ви дотягам излишно: още в самото начало уточнете с партньора си колко опита ще направите. И не променяйте уговорката си за нищо на света. И като казвам „нищо“ имам в предвид точно това. Ще чуете какво ли не от лекарите, които ви лекуват. Ще ви звучи разумно и ще сте убедени, че само този път, ако дадете 1500 лв. за това последно изследване бебето ще се появи. Не се залъгвайте. Появата на бебето е Божа работа, а лекарите само могат да помогнат … евентуално. Никога не забравяйте, че лекарят ви и невероятен продавач на Надежда. Вероятно имат такъв изпит докато учат. Ако продаваха мънистени гривни всеки от нас щеше да носи поне по три… даже мъжете, които мразят бижута.
Last modified on Сряда, 15 Февруари 2017 07:18
Login to post comments
  1. Актуално
  2. Популярно