Print this page

Прочистване на организма, първа стъпка към вталяването

By  Мар 22, 2016

Това е нещото, което трябва да направите, преди да минете на диета и да решите да ходите редовно на фитнес. По простата причина, че дори най-интелигентните промени в режима на хранене почти нямат ефект или отказват да сработят по вина на шлаките и токсините Прочистването започва с червата като най-хуманен метод в случая се явяват разтоварващите дни в различни варианти – ябълков, зеленчуков, на айран.

 

Монодиетите правят чудеса за детоксикацията на организма, но не бива да се пазят по-дълго от 2 - 3 дни.

Детокс-продукти

1. Натуралните млечно-кисели храни без ароматизиращи или вкусови добавки (айран, кисело мляко) нормализират чревната флора и активизират изхвърлянето на токсините.

2. Кафявият неолющен ориз, приготвен чрез варене, притежава абсорбиращо, очистващо и антиоксидантно действие.

3. Сварените моркови и цвекло детоксикират не само червата, но и черния дроб, участват и в процеса на обновяване на кръвта. А целината и аспержите вършат същото с бъбреците.

Разумни съвети

Активният въглен се отличава със своите невероятни абсорбиращи свойства. Той поглъща ефикасно шлаките и токсините в дебелото черво, затова диетолозите препоръчват неговия прием по време на разтоварващите диети - след хранене и не по-дълго от 2 - 3 дни.

Солта и захарта пречат на организма да отделя течности, а заедно с тях и токсини. Следователно трябва да ограничите консумацията им (най-вече на соленото) през разтоварващите дни. Негазираната минерална вода е най-простото и действащо средство за изхвърляне на шлаките и токсините посредством бъбреците. Без значение каква диета пазите, пийте поне 2 л дневно.


Last modified on Вторник, 14 Февруари 2017 19:35

1 comment

  • Ваня
    Comment Link Ваня Вторник, 22 Март 2016 13:48

    Лошото при активния въглен е, че освен вредните, абсорбира и полезните микроби. Затова не се препоръчва да се приема дълго време.

Login to post comments