Print this page

КАК ДА НАПЪЛНЕЕМ?

By  Ян 22, 2016

Когато околните, вместо да завиждат, започнат да съжаляват прекомерно слабите хора и да ги определят като мършави, кльощави, даже ходещи скелети, положението наистина е сериозно. Защото както прекалено многото, така и твърде малкото килограми могат да ни отровят живота и да съсипят здравето ни. И всъщност не е ясно кое се отразява по-зле върху външността, самочувствието, тонуса - важни са не само показанията на кантара, но и погледът на другия пол, модата и т. н.

 

Диетолозите могат да помогнат единствено на слабите хора, при които липсата на заоблености се дължи на физиологични причини, свързани с особености на организма. При тях обикновено се констатира, че мастните запаси са страшно малко още от детството. Много често и единият родител е в същото положение. Този вид телесна слабост няма лоши последствия за здравето, а и тънките хора обикновено ядат много, но изгарят повече калории от онеправданите шишковци. Това обаче не означава, че храненето им е пълноценно. Именно него трябва да променят, ако искат да наддадат няколко килограма, за да изглеждат по-сексапилни и привлекателни.

Първи етап - две седмици

На първо време си създайте навика да отбелязвате в бележник или тетрадка всичко, изядено през деня. Хранете се най-малко три пъти, като в менюто ви непременно трябва да присъстват плодове, зеленчуци, хляб, тестени храни като спагети, макарони и юфка, ориз, картофи, месо, риба, яйца.

Втори етап - две седмици

Започнете да сядате на масата по пет пъти дневно, като предвидите вкусни закуски в 11 и 17 часа -достатъчно отдалечени от основните хранения, за да имате време да огладнеете. Увеличете калоричността на ястията, напитките и десертите. Най-простият начин, по който можете да сторите това, е да слагате повече захар и мазнини в шейкове, супи, сосове, кремове, пюрета, яхнии. Колкото до плодовете и зеленчуците, продължете да ги консумирате, защото ви дават витамини и фибри, но в по-малки количества - освен че засищат бързо, те не са достатъчно калорични за вас.

Трети етап - две седмици

От този момент нататък заедно с приемането на калорична храна наблегнете и на физическата си активност. За да спечелите някой и друг килограм, поработете върху мускулите си, защото по-голямата мускулна маса прави тялото хармонично заоблено. Продължете да се храните пет пъти дневно, плувайте или правете стречинг упражнения два пъти седмично по 20 минути.

Ако след шест седмици не констатирате наддаване поне с 3 кг, примирете се с положението. Толкова много жени биха искали да са на ваше място.


Last modified on Петък, 23 Февруари 2018 08:30
Login to post comments