Print this page

Очилата, които ви отиват

By  Ян 15, 2016

Офталмологът произнася своята присъда: нуждаете се от очила. Чудесно! Отсега нататък ще имате на разположение моден аксесоар, с който ще впечатлявате околните и ще подчертавате най-хубавото в себе си. Отдавна мина времето, когато очилата се възприемаха едва ли не като божие наказание и обречените да ги носят страдаха, защото имат лошо зрение. Днес обаче единственият проблем, стоящ пред вас, ще бъде дали да сложите метални рамки с цвят на патиниран бронз, глазанти или някой предизвикателен модел в червено, лилаво. жълто, синьо...

Преценка на овала

Всичко на този свят е въпрос на хармония, затова очилата, не по-малко очебийни от вашия нос, да речем, трябва да са подбрани интелигентно и съобразени с отредените ви от природата пропорции на лицето. Щастливките с идеален овал могат да си позволят всичко, но на дамите с пухкави бузи им се налага да избягват кръглите форми. Те имат нужда от нещо по-ъгловато, така че е най-добре да се спрат на квадратни или правоъгълни рамки. И обратното, щом лицето ви е с изпъкнали челюсти, т. е. квадратно, и със строго изражение, само кръглите модели ще омекотят чертите ви. Едрите физиономии ще изглеждат още по-едри с малки очилца - в този случай най-разумна е „играта" с размера на стъклата. Когато те са по-го-леми, рамката може да е фина, когато са малки -трябва да е плътна. Що се отнася до миниатюрните лица, на тях са им необходими тънки, за предпочитане метални рамки със стъкла, поглъщащи отраженията - иначе ще се смалят още повече.

Прикриване на дефектите

Разгледайте се внимателно в огледалото и анализирайте това, което виждате. При положение, че имате огромно чело, поставете акцента върху горната страна на рамката, за да възстановите нарушеното равновесие между отделните части на лицето си. Същия резултат ще постигнете и с двуцветни рамки, по-ярки отгоре. Ако пък челото ви е ниско, спрете се на глазанти (само диоптрични стъкла със странични дръжки) или на някой много изящен модел, за предпочитане от метал. Непременно дръжте сметка и за разстоянието между очите си. Прекалено голямото се компенсира с масивна средна част на очилата или с по-агресивни цветове в тази зона. Освен това дамите с едър нос трябва да имат предвид, че колкото по-високо носят очилата си, толкова повече ще го издължат, и, обратното - смъкнат ли ги по-надолу, той ще изглежда по-къс.

По въпроса за цвета

Щом тенът ви е матов, изберете рамки в студената тоналност: сребристи, черни, перленосиви, морскосини, бледорозови или елхово зелени. А евите чиято кожа има топъл оттенък, ще станат неотразими с помощта на рамки в бронзово, златисто, тюркоаз, оранж, слонова кост, нефрит, червено. 


Last modified on Сряда, 19 Юли 2017 12:45

1 comment

  • ники
    Comment Link ники Вторник, 16 Февруари 2016 13:50

    на мен не ми отиват очила

Login to post comments