Print this page

ЗАРЕЗАН ... МОМИЧЕТА, СЕГА Е МОМЕНТА

By  Фев 12, 2016

Не знам при вас как е, но при мен от Нова година насам постоянно ми се повтаря, че на 14 февруари се празнува св.Трифон Зарезан, а не св.Валентин.  То по този въпрос няма как да споря. Истина е. Но не преставам да се учудвам какъв е този побългарен светец, който изисква освен да се зарежат лозите, цял ден мъжете, подчертавам мъжете, да пият вино и да пекат пържоли. В началото се дразнех. После осъзнах, че ако ме поканят на такава сбирка, ще се наложи аз да върша домакинските неща, а те да си пият и хапват. Така… вече не дразня и до тук е добре. Но какво да правя с цял ден?!? Нямам с кого да се скарам, нямам с кого да обсъждам летния ремонт, нямам на кого да правя забележки, че си е сложил краката на холната масичка… Чудих се, чудих се и си съставих елементарен план:

  1. Взех си боя за коса. Първо смятах да се боядисам светла – руса, пепеливо руса. Но отидох да купя боята с приятелка, която реши, че ще ми отива морковено – защото тя харесва морковеното … ама това е друга история. Както и да е. Послушах я така, че ще се боядисам. Ако сте решили да правите това упражнение у дома, без помощта на майка, свекърва или приятелка ви съветвам да вземете една гъба за миене на чинии (нова, разбира се) и да отрежете от нея около една четвърт. Слагате сместа за боя в стъклена купичка – каквото и да е, мие се перфектно след това и взимате от боята с гъбичката. Това е най-бързия и лесен начин да се боядисате сами, без да оплескате стените на половината баня и после да се налага да се измъчвате с миене на плочки.
  2. Междувременно:  да си сложа любимата ми маска за лице. Сега и веднага е момента да ви обясня как се прави прословутата ми маска за лице, за да я пробвате: първо горещ душ или вана. Аз предпочитам душ, защото едно че нямам вана и второ няма и да имам заради миенето на същата и то точно в момент, когато ми се иска да се изтегна на диванчето и да гледам някой филм.. Та топъл душ. След това взимате черен шоколад (не знам как стои въпроса с рекламите, но аз харесвам онзи от Кауфланд за готвене) и си мажете лицето, шията и деколтето. За разлика от другите маски, тази може да я слагате и в зоната около очите. Не се притеснявайте да го разтопявате предварително, за да не объркате нещо и да си изгорите лицето. Шоколада ще се разтопи от топлината на ръката ви. Постойте с маската докато ви омръзне да ходите из апартамента като глътнали бастун и я измийте отново с топла вода. Те тук идва наистина страшната част: изтрийте се със захабена хавлиена кърпа, за да не изцапате новата си бяла хавлия. След това не слагайте крем или олио. Кожата ви ще е сияйна и свежа. Обещавам. Ей, другата част от шоколада си става за ядене …
  3. Лак за нокти – лесна работа. Познавам жени, които винаги са с перфектни нокти. Завиждам им. И то хич не е благородно. Направо си им завиждам с цялата завистлива енергия, която притежавам. При мен красивите нокти не се получават, но упорито се пробвам два-три пъти годишно да докарам някакъв приличен резултат. Сега съм в такъв период та си взех лак за нокти в смел винено-червен цвят, взех и два лака за рисуване: сребрист и златист. Имам и още няколко цвята лак в шкафчето – около десетина. С цялата тази подготовка си мисля, че все ще сътворя нещо прилично. Ако не успея … знаете лакочистител. Само да подсетя, че винаги, ама винаги трябва да си миете ноктите след лакочистител, защото продължава да разяжда нокътната плочка. И никога не си мажете ръцете с крем, преди да се лакирате – ама това си го знаете…

Така … и пак ще ми остане половин свободен ден. Продължавам да се чудя как да го запълня. Да ли да не взема така сияеща и страхотна да се появя на мъжката сбирка на вилата? То на никой няма и да му пука как изглеждам. Къде сте видели мъж, който има пържола и вино на масата да гледа как изглежда жена му?!? Но … ще го ядосам. Ще се скараме, той ще си продължи да пие и да хапва пържоли, но аз ще имам с какво да запълня и втората половина от деня си: ще се обадя на приятелка да си коментираме колко са гадни мъжете …. 

Last modified on Петък, 26 Август 2016 11:06

1 comment

  • Ивелина
    Comment Link Ивелина Понеделник, 15 Февруари 2016 09:34

    Аз правя подобна маска на лицето, но не с шоколад, а с горчиво какао - мисля, че е "по-чисто", защото полезното в черния шоколад е именно какаото. Размествам малко какао с каквото имам под ръка - мед, жълтък, зехтин, някое от маслата на Икаров, мажа се и стоя така около час, като от този час поне 10 минути излагам лицето си на пара.

Login to post comments