Print this page

За Рошка и една моя съседка

By  Фев 14, 2016

Днес хванах Рошка в неприлични действия с Пешо, Джони и един нов, който не бях виждала в квартала.

Рошка е златно жълто куче от най-разпространената порода в България, създадена от идиоти, т.е. улично куче. Малката Рошка беше доведена в квартала от една моя съседка, с единствената цел – пет годишната и дъщеря да си играе с нея. Детето си е дете, а задоволяването на капризите му мисъл на родителите му. Това ми е ясно. Само дето не ми е ясно защо има толкова смотани, безотговорни ... и да не продължавам с определенията родители, които нямат капчица жал към животните. Все си мисля, че когато детето ти иска куче, трябва да си достатъчно умен и да прецениш дали ти самият искаш куче, дали можеш да се грижиш за куче и дали въобще имаш къде да го гледаш.

Срещнах „прекрасната“ майка, която взе кученце, за да забавлява дъщеря си и я попитах: как можеш да вземеш куче и да го захвърлиш безстопанствено навън?, а тя ми отговори: но аз го храня...

Уважаема госпожо, кой, къде и кога ви е убедил, че едно куче има нужда само и единствено от храна?!?! Сигурно вашите родители са ви възпитали така, както вие възпитавате дъщеря си и както тя ще възпитава своята дъщеря ... Направо не можех да повярвам, че водя такъв разговор с медицинска сестра. То и аз храня бездомните кучета, като оставам на едно място до контейнерите хляб и остатъци от храна, но не твърдя, че се грижа за тях.

И понеже сме свикнали винаги и за всичко да обвиняваме другите реших да взема Рошка и да я заведа на ветеринар. Хубаво, ама Рошка не ми позволява ... та се чудя кога най-накрая някой законотворец ще седне и ще измисли нещо по въпроса. Аз предлагам приюти за кучетата, а тези които са достатъчно безотговорни да полагат обществено полезен труд там поне година. И никой да не им пречи, ако решат да заведат децата си там да им помагат.

Как точно ще се доказва кой е толкова смотан, че е взел куче и го е изхвърлил навън бездомно – не знам.  Какво да правя с Рошка и нейните обожатели също не знам. Дали нарушавам някой закон като храня бездомните животинки също не съм на ясно.

Ще попитате тогава защо въобще ви занимавам с това, като нямам решения.. Защото искам да помоля вас, настоящи и бъдещи родители научете се, да обичате кученцата, дори когато пораснат и не ги превръщайте в бездомни животни. А когато детето ви поиска кученце, а вие прецените, че няма да може да му отделите необходимото време, внимание и обич, купете на детето си плюшено кученце. То също става за игра и има мила муцунка, но не страда когато го зарежеш заради нещо много по-интересно. И моля ви, моля ви научете на това и деца си.

Last modified on Четвъртък, 19 Май 2016 06:16
Login to post comments