Print this page

Накратко за проблема ми с ел.уредите

By  Фев 24, 2016

Чистя си в неделя сутрин под звуците на класическа музика. Казвам сутрин, но всъщност е 10 и 5, защото по-рано от това комшийте ми няма да понесат класическа музика. Въобще не си мислете, че се правя на интересна. Ако ме питате кой изпълнява тази ария, или кой е написал това, което слушам не мога да ви отговоря. Но обожавам оркестър, оперното пеене и цялата феерия от звуци. Без да разбирам точно за какво става дума си представям нещо неземно и прекрасно. И точно защото я обожавам, предпочитам докато звучи да върша нещо, което всъщност не обичам да върша, за да не мисля, че върша това неприятно нещо. Та пак се връщаме в началото на статията....  чистя си в неделя сутрин и се ядосвам.

Понеже рядко се ядосвам, направих си кафе и седнах да помисля, защо този път класическата музика не ме успокоява. Е, как да ме успокоява като, за да изчистя огромния ни към 15-тина квадратни метра хол се налага да включвам прахосмукачката на три различни места и то при условие, че съм свела мебелите до санитарния минимум. Не знам какво толкова се спестява от един двойно по-дълъг кабел, но когато чистя съм склонна да платя двойно цената на прахосмокачката само и само да получа двойно по-дълъг кабел.

Същото е и с ел.уредите намиращи се в кухнята. Понеже на нашата кухня е правен ремонт някъде през 80-те години, когато е имало само печка и хладилник има всичко на всичко два контакта с по две гнезда. Айде викам си няма лошо. Но реша ли като всяка нормална жена да разместя основно, за да предизвикам интерес от мъжа ми към мен, па макар и с крясъци от рода на: къде по дяволите е тостера ... става страшно. Няма начин никакъв начин да проявя творчество, отново поради късите кабели на ел.уредите. Всеки кабел е с дължина около две педи и това ме задължава да държа всички ел.уреди точно до контакта... да не ви обяснявам, че единият контакт е ниско долу до масата за хранене и се налага когато го ползвам да включвам уредите в разклонител, защото кабелите са много, ама много къси.

Е, питам аз кому е нужно да ме ядосва и то точно когато чистя?!? Какви мисли се въртят в умните глави на конструктурите и тези същите имат ли жени, които да им трият сол на главата по въпроса с късите кабели? Добре де, ако нямат, няма ли поне една жена в тези екипи, за да им влее разум в главата?

Та във връзка с този мой яд от днес обявявам национално движение срещу късите кабели на ел.уредите. Подписвайте се  долу в коментарите. Всякакви разговори, за които ме осведомите, че сте провели с конструктури на ел.уреди също много ще ме зарадват. Пропуснете възможността да ми давате идеи за ремонт на кухнята, освен ако не сте достатъчно мили да ми преведете необходимата сума по банков път, за което ще ви бъда много, много благодарна.

А и да си призная ... още съм ядосана, защото днес е сряда и отново трябва да чистя ... 

Last modified on Четвъртък, 19 Май 2016 06:16
Login to post comments