Print this page

Токов удар

By  Ян 19, 2016

Вчера дойдох на работа и ме очакваше огромна изненада: почти всички електроуреди не работеха: лаптопи, климатици, компютър… и се хвърлих в трескави  разсъждения: бушон ли е изгорял? Разклонител ли е? Или само няколко гнезда от разклонителя? Хм, а дали машината въобще е включена? Ако е включена тук, а я включа там може и да проработи…

Малко по-късно перфектния ми и бърз ум започна да отхвърля възможностите: не е бушон, защото всъщност си имаме ток, не е изгорял разклонителя защото все пак има печка, включена в същия разклонител, която работи, не е изгоряло и само едно гнездо от разклонителя, защото където и да я включа тази машина все не работи…

Някъде към 10 часа, повлияна от любимите ми криминални филми започнах да изследвам причините за повредата: токов удар причинен от… паднало дърво, което е скъсало жиците и добрите хора от ЧЕЗ са поправили своевременно; ремонтни работи на долния етаж на сградата, които са довели до токов удар и добрите хора от ЧЕЗ са поправили нещата своевременно или токов удар и добрите хора от ЧЕЗ си кротуват. Разбира се, прокраднаха се и други конспиративни мисли, както и размисли ала Досиетата „Х“.

Чак към обяд се сетих, че всъщност съм назначена да върша съвсем различна работа и нищо, ама нищо не разбирам от повреди на електроуреди, на инсталация, както и от разследване на причините довели до тези повреди.

Та се замислих … защо въобще се замислям? Нямаше ли да е по-правилно да звънна на някакъв телефон, да съобщя за проблема и да не хабя толкова нерви и време?!?

Last modified on Четвъртък, 19 Май 2016 06:20
Login to post comments